vizpart11.jpg
vizpart30.jpg
vizpart17.jpg
vizpart19.jpg
vizpart28.jpg
previous arrow
next arrow
Shadow

Egyesületünk

Alapító tagjaink három évtizeddel ezelőtt hozták létre horgász egyesületünket, amely 1981-ben vette horgászkezelésbe a Domonyvölgyi III. számú víztározót. Az eredetileg árvízvédelmi célból létesített tó a nagy forgalmú 30-as számú műút mentesítésére szolgált, amit az árhullámokat évente többször szállító Egres-patak gyakran borított be csúszós iszappal. A közúti forgalom veszélyeztetésének elhárítása mellett a víztározó új vizes élőhely kialakítását tette lehetővé az akkor még csak kevesek által ismert, fagyzugos Domonyvölgy sívó homokján.

A tarackos fűvel is kopár látványú, nagyon rossz termőképességű homokos területen végzett rengeteg munkával hoztuk létre a Domonyvölgy legszebb horgásztavát, amely ma már helyi védettségű természetvédelmi területek között csillogó víztükrével kínál menedéket a békés környezetet kereső élőlények, és a felüdülésre, élvezetes horgászkalandokra vágyó horgászoknak.

Az Országos Vízügyi Hivatal, majd a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium dolgozóiból alakult egyesület kezdettől nyitott volt a Gödöllő és Aszód térségében élő, vagy ott üdülővel rendelkező horgászok fogadására, akik ma már a 300 fő körüli tagság túlnyomó részét alkotják. Mindemellett gondosan ügyelünk a hagyományainkra, ezért a tagfelvételeknél továbbra is elsőbbséget élveznek a környezetvédelem és a vízügy területén dolgozók. Vendéghorgászként pedig szívesen látunk minden olyan sporthorgászt, akinek a vízparti magatartásában a horgászat és a természetvédelem szempontjai jól tapasztalhatóan összeegyeztethetők. Második körben az ilyennek megismert, gyakran visszajáró vendéghorgászok kerülhetnek felvételre a közösségünkbe.

Egyesületünk büszkén vállalt hagyományainál fogva az önkormányzatiság és a demokrácia elveit a gyakorlatban következetesen megvalósító horgász közösség, amelyben a legfontosabb döntések az évente összeülő Közgyűlés hatáskörébe tartoznak. Nálunk a tagok jogai egyenlők, és a választott tisztségviselők a munkájukat anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik. A közösségért végzett munka – az időskorúak és a gyermekhorgászok kivételével – minden tag számára kötelező, annak érdekében, hogy továbbra is ápolt, rendezett környezetben hódolhassunk a szenvedélyünknek.

Alapító tagjai vagyunk a Budapesti Horgász Egyesületek Szövetségének és a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetségnek, ezért tagságunknak az intenzív telepítésű Domonyvölgyi horgásztó mellett kedvezményes horgászati lehetőségeket biztosítunk a Duna folyó - halban és halfajokban meglepően gazdag - fővárosi szakaszán, valamint a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág változatos, kitűnően halasított vízrendszerén.

A kezelésünkben lévő Domonyvölgyi III. számú víztározón tagságunknak az év teljes időszakában kiegyensúlyozottan jó horgászati lehetőséget biztosítunk a legkedveltebb békés és ragadozó halfajokra, horgászversenyeket és –rendezvényeket szervezünk, és - előzetes bejelentés alapján - a horgásztanyán nagyon kedvező árú családi nyaralási lehetőséget kínálunk, főként saját sátorban vagy lakókocsiban.

Domonyvölgy a horgászat iránt kevéssé érdeklődő hozzátartozók számára is sokféle élvezetes látnivalót és aktív programot kínál. A tó sarkában elkerített Szabadidő park napozási, fürdőzési és sportolási lehetőségeket kínál (jelenlegi üzemeltetője a D-Beach Kft.), a közeli Lázár-lovaspark az ősi magyar állatfajok és -fajták tartásába kínál betekintést, lovas bemutatókat, fogatos kirándulásokat kínál, a Detti lovaspanzió és más vállalkozók a vidéket jól ismerő, kezes lovakat kölcsönöznek a környék bejárásához.